salut Bucovina - informatii turistice din Bucovina

  • PDF

Rezervatii mixte

Rezervatia "12 Apostoli " (Dorna)

Localizare: creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri si coboara dinspre Calimani peste culmile Tamau si pietrele Rosii spre varfurile Lucaciu si orasul Vatra Dornei adaposteste multe figuri zoomorfe si antropomorfe, "sculptate " de intemperii in decursul vremurilor, constituite din fragmete de lava cimentata. 
Grupul de stanci ce formeaza rezervatia este cel mai important si cuprinde "sculpturi" fantastice, ca de exemplu figura unui mos cu barba, spre nord, a unui batran spre sud, a unui urs cu capul plecat, a unei femei ce aminteste de silueta faraoanei Nefertiti, etc.

 

Rezervatia Pietrele Doamnei - Rarau (Campulung)

Localizare : Masivul Rarau adaposteste in partea nordica una din cele mai interesante forme geologice din lantul Carpatilor Orientali, cunoscuta sub numele de Pietrele Doamnei. Accesul in zona se poate face fie din orasul Campulung Moldovenesc, fie prin localitatile Pojorata, Mestecanis, Slatioara sau Chiril. 


Rezervatia Cheile Zugrenilor (Dorna)

Localizare : Este situata la 20 km in aval de orasul Vatra Dornei, pe raul Bistrita, la o altitudine de 740 m de la suprafatta apei, intinzandu-se pe verticala pana pe varful Pietrosul Bistritei . 
Zona este deosebit de pitoreasca prin salbaticia stancilor. Flora rezervatiei este specifica stancariilor, aici gasindu-se floarea de colt (Leontopodium alporum) in cea mai joasa statiune naturala din Moldova .