salut Bucovina - informatii turistice din Bucovina

  • PDF

Despre frumusetile intalnite in Bucovina

Bucovina este una dintre cele mai frumoase zone ale tarii noastre. Ea se afla in nordul Moldovei si totodata in nordul Romaniei. Varietatea formelor de relief, cu pasuni intinse, dealuri, paduri, terenuri agricole ii ofera o frumusete aparte. Are zone neumblate  si neatinse de mana civilizatiei, paduri seculare constituite in rezervatii naturale (Slatioara si Giumalau). In Bucovina intalnesti parcuri nationale (Rodna si Calimani), rezervatii forestiere cu specii rare de flora si fauna.

Moldova este renumita pentru vinul de Cotnari, unul dintre cele mai bune si mai nobile vinuri si intalnim aici cel mai mare bazin viticol din tara noastra. Apoi, maretia Muntilor Ceahlau si Rarau, fac peisajele Bucovinei sa fie ca de poveste. Manastirile Bucovinei construite fiecare de fosti domnitori celebrii precum Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Petru Rares, Stefan Tomsa, Alexandru Lapusneanu si altii, sunt deasemenea, ca niste pietre nestemate, frumoase, valoroase si reprezentative pentru aceasta zona a Moldovei. Ele sunt calificate de UNESCO ca facand parde dintre marile monumente ale lumii si sunt un simbol al istoriei, credintei si continuitatii poporului roman pe aceste meleaguri. Citeste mai pe larg despre Bucovina.


Dupa ce ai vizitat celebrele manastiri din Bucovina, iti raman in memorie culorile reprezentative ale fiecareia dintre ele: albastru pentru Manastirea Voronet, galben portocaliu pentru Manastirea Moldovita, rosu pentru Manastirea Humor, verde rosu pentru Manastirea Sucevita, verde pentru Manastirea Arbore. Sunt culori naturale, vii, care infrumuseteaza aceste biserici si le fac inconfundabile in lume.

Bucovina este cunoscuta si pentru numeroasele muzee de arta populara traditionala, unde se mai pastreaza si astazi o multime de costume populare originale, superbe, lucrate manual, piese de mobilier vechi si unelte din gospodariile taranesti. Deasemenea, Bucovina este inconfundabila si pentru aspectul caselor taranesti. Se pastreaza nealterat inca, stilul vechi de constructie impodobit cu motive populare sculptate si insufletit de culorile vii ale vopselelor.

Sa nu uitam celebrele covoare si tesaturi moldovenesti lucrate de mainile femeilor, piatra cioplita si lemnul sculptat, ceramica neagra, faimoasele oua incondeiate, cunoscute in toata lumea.

Moldovenii au pastrat cu sfintenie pana astazi datini si obiceiuri, dansuri populare, cu care se mandresc. Mancarurile traditionale romanesti cu specific bucovinean, constituie un deliciu pentru turistii straini si nu numai si reprezinta un alt punct de atractie al acestei zone.


Aceasta este Bucovina noastra, cu paduri, cu munti, cu ape repezi, cu pasuni cu iarba verde, cu cerul senin, cu oameni calzi si primitori, cu sinceritatea si originalitatea ei, lucruri care o fac de neuitat in amintirea turistilor.

Ultima actualizare în Miercuri, 11 Iunie 2014 07:36

Comentarii  

 
0 #1 Smithd647 25-05-2014 06:18
Article Source a viral game app is not that much ebfeddedeaaebkd d
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Esti aici: ?tiri Despre frumusetile intalnite in Bucovina